Het concept                                                                                                                 

 

Mijn vrouw en ik hadden al heel wat reisavonturen achter de rug met wisselende  tevredenheid  . Zo zaten we regelmatig in hotels , boekten we een Bed&Breakfast , vertoefden in gehuurde appartementen of woningen … maar er is altijd wel iets dat je bij de ene vorm van accommodatie mist en dan weer bij de andere aangeboden krijgt .

Hotel

Voordelen : luxe afhankelijk van prijsklasse en natuurlijk zijn er geen huiselijke karweitjes te doen

Nadelen  :  wat regels mbt etenstijden , aankomst- en vertrekuren …  Weinig rust en kalmte , je hebt      

                   minder ruimte en privacy en natuurlijk wordt er gegeten wat de pot schaft …

Bed & Breakfast :

Voordelen : de gezelligheid , huiselijke sfeer samen met de eigenaars en andere gasten ; er zijn ook

                     geen huiselijke karweitjes te doen en goede info over wat de streek te bieden heeft .

                     Meestal ook meer mogelijkheden mbt vertrek en aankomstregelingen.

Nadelen : zeer beperkte ruimte en privacy en je boet meestal in op luxe of je moet delen met andere 

                  gasten  ; als er gasten zijn , horen die er natuurlijk eenmaal bij .

Appartementen/woningen : 

Voordelen :  je hebt je ruimte en privacy , geen regeltjes te volgen en je eet wanneer je wil  en wat

Nadelen :  zelf koken , winkelen , poetsen en ook weer een beperkte aankomst en vertrekperiode .

                   Je moet meestal ook zelf op ontdekking om te zien wat er te beleven valt .

 

House and breakfast

Wat heeft de eerste officiële geregistreerde House & Breakfast ter wereld  U te bieden : 

*Kies op de site uw eigen aan-en vertrekdag zodat je de files kunt ontwijken  ;

*Kies je eigen woning voor 2 tot 6 personen met alle luxe en comfort die u thuis ook heeft : comfortkeuken , wifi , tv , muziekinstallatie, cd speler …

*Wil je je graag wat afzonderen , geen probleem : de huizen staan meer dan 100 meter van elkaar verwijderd op een grondstuk van 3 hectaren boven op een heuvel  met ongelooflijk panorama . Hier heeft niemand wat te zoeken en kan je in je eigen zwembad genieten van de rust en de natuur . 

*Het zou geen House and Breakfst zijn zonder ontbijt natuurlijk. Daarom verrassen we onze gasten met een uitgebreid heerlijk ontbijt . Geen verplichting maar zo komen de gasten mekaar s' morgens tegen en dat zorgt dan weer voor het typische B&B gevoel.

*We helpen onze gasten met wat ze graag zouden willen beleven of ontdekken door hen te berichten rond de plaatselijke feestelijkheden , activiteiten te boeken  of ze te begeleiden naar bepaalde events en zelf rondleidingen te geven.

Op die manier hebben we getracht al de voordelen te combineren die de klant zoekt tijdens zijn welverdiende vakantieperiode . Alleen op het weer hebben we geen invloed maar dan verwijs ik naar onderstaand wikipedia-artikel en verwelkomen we jullie graag op ‘onze berg ‘ .

*Sinds 2017 hebben we op vraag van velen en tevens wegens ondervinding een samenwerking aangegaan met een plaatselijke tandarts-chirurg . Hongarije is met name het mekka van de moderne tandverzorging . U kan zodoende de beste verzorging krijgen aan prijzen die tot 50 % lager liggen . Lees zeker onze informatie daaromtrent.

 *Ook mochten wij reeds enkele keren ervaren welke ongewoon snelle en positieve invloed de helende werking van de thermale baden heeft op het lichaam. In Kaposvar gaat dit gepaard met een begeleiding van een team van artsen , kinesisten , chiropraxisten ed en we kunnen dit dan ook aanbevelen voor zij die hiervoor in aanmerking komen ; zie onze informatie desbetreffende;

Manu & Mihaela

 Het klimaat van Hongarije

Hongarije ligt op de scheidslijn van de zeeklimaten (type C) en de landklimaten (type D). Door de centrale ligging in het zuidoosten van Europa is de invloed van de Middellandse Zee zeer klein. Omdat Hongarije bijna omsloten is door heuvel- en berggebieden krijgen depressies veel minder kans om Hongarije te bereiken. Hierdoor is Hongarije een droog land en behoort zeker het tot de droogste gebieden van Europa met slechts 400 tot 500 millimeter neerslag per jaar. Het westelijke deel en de berggebieden zijn iets natter. Hier lopen de neerslaghoeveelheden op naar 500 tot 700 millimeter.  

Klimaat voor Polány

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Uren246810
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Aantal zonuren
 
 
 
  • Aantal zonuren